Internet

U Nemačkoj Internet potisnuo štampu, radio i televiziju

Prema studiji koju su sproveli nemački javni servisi prošle godine, u Nemačkoj je internet koristilo 49 miliona ljudi starijih od 14 godina – znači: 69,4 posto stanovnika ove zemlje, što 5,5 miliona korisnika više u odnosu na 2009. Sve više Nemaca informiše se putem interneta, pa štampa, radio i televizija polako gube medijsku bitku.

A glavni razlog informisanaj putem interneta je to što “U novinama možete da pročitate ono što je juče pisalo na internetu”. Novinama na kioscima nije lako od kada moćni internet-portali, kao što su “Spiegel Online” ili “Bild Online” maksimalno aktuelno pokrivaju sve bitne i manje bitne događaje, ali nije lako ni drugim medijima, kao što su radio i televizija.  Nijedna ozbiljna kuća ne može da se zamisli bez svoje ponude za internet.

Urednici koji su se ranije bavili jasno definisanim poslovima u okviru jednog medija, postali su “devojke za sve”, što i traži internet, jer se na internet “kače” i tekstovi, i audio-fajlovi, i slike, i video snimci, a sve to treba da bude uobličeno u jedinstven i prepoznatljiv dizajn i odgvorajuću internet formu.

Leave a Reply