Internet

U okviru projekta “Sjaj neba weba” izrada sajta za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da od 10. oktobra domaća mala i srednja preduzeća mogu da konkurišu za učešće u projektu “Sjaj neba veba – sajt na dar” koji, uz podršku resornog ministarstva, realizuje Krojačeva škola veb-dizajna.

U saopštenju se navodi da će odabrane firme u okviru ovog nekomercijalnog projekta dobiti poslovni sajt koji će za njih izraditi učenici Krojačeve škole, budući web-dizajneri.

Informacije o uslovima učešća na stalnom konkursu “Sjaj neba veba – sajt na dar” zainteresovane kompanije mogu dobiti na sajtu www.krojacevaskola.com.

Cilj projekta je da se i na ovaj način unapredi kvalitet internet nastupa domaćih firmi, kao i da učenici tokom školovanja dobiju reference i budu temeljno upoznati sa praktičnom stranom svog posla i tržišnog nastupa – od upoznavanja sa klijentom i razumevanja zahteva, preko izrade rešenja i sajta, do postavljanja i predaje projekta i pravljenja marketing kampanje.

Sajtovi za firme rade se u skladu sa potvrđenim veb-standardima, navodi se u saopštenju i dodaje da će sajtovi preduzeća imati do sedam statičkih strana, modul za samostalno ažuriranje sadržaja, a obezbeđen je i besplatan jednogodišnji hosting.

Jesenja klasa učenika imaće priliku da izradi sajtove za dve ovogodišnje dobitnice nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja”, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije.

Leave a Reply