Društvene mreže · Internet

U Šangaju otvaranje Twitter naloga samo pod punim imenom

Šangaj će ubuduće zahtevati registrovanje na Tviteru pod punim imenom i prezimenom, u skladu sa istom praksom u drugim velikim kineskim gradovima kao što su Šangaj i Guangzhou, saopštili su u subotu gradski zvaničnici.

Novi propis tiče se budućih korisnika, privatnih lica i kompanija, koji će biti u obavezi da navedu svoj stvarni identitet prilikom registracije, rekli su nadležni, dodajući da se očekuje da će ovaj propis uskoro obuhvatiti sve korisnike Tvitera.

Kada proces registracije kod web administratora bude verifikovan, korisnici će i dalje moći sami da biraju svoje korisničko ime, stvarno ili posebno kreirano.

Nova pravila su u skladu sa kineskim zakonskom regulativom, a cilj je da se neguje zdravija internet kultura i komunikacija porukama i da se ostvari bolja organizacija ove društvene mreže, navode gradski autoriteti.

Začetnik ove prakse je Peking, gde su od 16.decembra internet servisi i provajderi u obavezi da korisnike Tvitera registruju pod pravim imenom. Guangzhou i Šangaj prate ovu praksu.

Prema podacima kineskog Internet Informativnog Centra, Kina je prošle godine imala 63 miliona korisnika Tvitera, što čini oko 14 odsto od 457 milona ukupnih korisnika interneta u Kini.

Leave a Reply