Internet

U Srbiji registrovano preko 4.000 .СРБ i 73.000 .RS domena

Ovih dana je broj novih ćiriličkih .СРБ domena, koji postoje tek šest meseci i još nisu u režimu slobodne registracije, već premašio 4.000, dok je broj registrovanih .RS domena prešao 73.000. I pored teške ekonomske situacije, zbog koje je hiljade preduzeća i preduzetnika ugasilo svoje firme, nacionalni internet domeni .RS i .СРБ beleže stalni rast.

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) podseća firme i pojedince da registrovanjem jednog ili više .RS i .СРБ domena, potpuno štite identitet ili brend na srpskom internet prostoru i istovremeno geografski određuju teritoriju za koju je njihov internet sajt prevashodno namenjen.

Na osnovu istraživanja koje je RNIDS sproveo među vodećim domaćim ovlašćenim registrima internet domena, u Srbiji je odnos broja .RS domena i globalnih domena (.COM, .NET, .ORG…) 60% prema 40% u korist domaćeg, što je značajno bolje nego prethodnih godina.

Detaljne informacije o .СРБ domenu nalaze se na sajtu: њњњ.срб, a o prednostima .RS domena za preduzetnike i male biznise možete pročitati na sajtovima www.majstormile.rs i www.cicafrizerka.rs. Spisak ovlašćenih registara je na adresi www.rnids.rs/registri.

Leave a Reply