Internet

U Srbiji svako deseto dete žrtva digitalnog nasilja

U Srbiji je 12 odsto mladih bilo žrtva digitalnog nasilja, dok je više od 80 odsto bilo svedok nasilja na internetu, ocenjeno je u ponedeljak na skupu u Beogradu posvećenom borbi protiv elektronskog nasilja.

“Nasilje nije ništa novo, digital je samo novi kanal koji je mladima dostupniji i putem kojeg oni mogu lakše da sprovode nasilje”, rekao je izvršni direktor nevladine organizacije Centar E8 Vojislav Arsić.

Ta nevladina organizacija je u ponedeljak uoči obeležavanja međunarodnog Dana mladih predstavila kampanju “Kontrol-sejv” (CTRL+S) čiji je cilj borba protiv digitalnog nasilja.

“Nije rešenje u ignorisanju problema, posavetovati mlade da ne koriste kompjuter ili telefon, jer je to sklanjanje problema sa strane. Cilj je da naučimo da se kontrolišemo i sačuvamo na internetu”, rekao je Arsić.

Kampanja “Kontrol-sejv” će se sprovoditi u 10 gradova u Srbiji u kojima će biti održane tribine o digitalnom nasilju i predstavljeni video klipovi u kojima javne ličnosti prenose svoja iskustva s nasiljem na internetu i šalju poruke mira i tolerancije.

Leave a Reply