Internet

Uhapšen prvi Anonymous u Srbiji

Pripadnik hakerske grupe Anonimus Srbija G.V. uhapšen je danas zbog sumnje da je učestvovao u napadu na nekoliko sajtova državnih organa u toku prepodneva, izjavio je večeras Tanjugu tužilac za Visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

G.V. se sumnjiči da je izvršio krivicno delo sabotaže, rekao je Stamenković.

“Ovo je prvi slučaj u Republici Srbiji, ali i šire, da je došlo do direktnog razotkrivanja i uspešnog identifikovanja i prikupljanja dokaza kada je u pitanju neko od Anonimus grupe, koja je najčuvenija i najjača hakerska grupa na planeti”, napomenuo je tužilac.

Ta organizacija radi upravo na izvršenju krivičnih dela sabotaže kada su u pitanju državne institucije, državni organi, naveo je tuzizlac i ukazao da su njeni pripadnici ranije napadali i sajtove CIA, FBI i ostale najbranjenije sajtove koji se nalaze na svim serverima u svetu, kada su u pitanju državni organi.

Tužilac je istakao da se nastavlja operativni rad u cilju otkrivanja svih članova grupe Anonimus Srbija koji su učestvovali u izvršenju ovih krivičnih dela tokom jutra i ranijih dana.

Napad na sajtove državnih organa izvršen je jutros, a u cilju bezbednosti istrage tužilac nije želeo da otkriva o kojim institucijama je reč.

U akciji razotkrivanja hakerske grupe učestvovali su pored Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, SBPOK i odeljenjem za VTK MUP-a Republike Srbije. (tanjug)

One thought on “Uhapšen prvi Anonymous u Srbiji

  1. Aca

    Pa ja sada ne znam da li išta smem da komentarišem jer se sve ozbiljnije uvodi strahovlada.

    Srbija ispade najveći stručnjak u oblasti informatike. Ono što ne mogu Rusi i Ameri, možemo mi – i to preko noći. Ma nemoj! Kako da ne. Malo sutra.

Leave a Reply