Internet

Uhapšeno više stranaca zbog neovlašćenog organizovanja online kockanja u Srbiji

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, lišili su slobode više stranih državljana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Naime, u toku akcije ATLANTIDA, po prvi put u Republici Srbiji, otkriven je „nezakoniti virtuelni kockarski grad“.

Osumnjičeni su pomoću svoje računarske opreme i sajtova www.gowildcasino.com i www.casionolitan.com, bez ovlašćenja Državne lutrije Srbije i Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija Republike Srbije, putem interneta organizovali on-line kockanje na teritoriji Republike Srbije.

Oni su omogućili većem broju lica iz država na teritoriji Evrope i Amerike da se kockaju i polažu svoje uloge putem elektronskih transfera prema off-shore destinacijama, da bi potom novac podizali i prenosili u Republiku Srbiju radi daljeg ulaganja u nelegalan posao.

Radi se o veoma popularnim sajtovima koji su poznati igračima širom sveta, za koje, do sada, nije bilo poznato gde se nalaze njihovi „tvorci”. Pretresom prostorija utvrđeno je da su ih osumnjičena lica održavala pod preduzećem Rok it services d.o.o., u kome je organizovana i on line podrška igračima.

Prilikom sprovođenja ove akcije privremeno je oduzeta i veća količina računarske opreme: računari, optički kompakt diskovi, usb memorije i druga oprema koja je služila u ove svrhe.

Leave a Reply