Internet

Uskoro počinje drugi regionalni “Virtualni dan karijera i znanja”

Drugi po redu online sajam zapošljavanja i obrazovanja – „Virtualni dan karijera i znanja“ održaće se od 05. do 12. oktobra 2011. godine na sajtu www.dankarijera.com, u zajedničkoj organizaciji kompanije Infostud i regionalnih portala za zapošljavanje i regrutaciju posao.ba iz Bosne i Hercegovine i moj-posao.net iz Hrvatske. Kao i na prethodnom online sajmu, posetiocima će se predstaviti najuspešniji poslodavci iz regiona koji imaju potrebe za novim zaposlenima ali i edukativne ustanove, koje će posetiocima približiti mogućnosti dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja.

Pored daljeg jačanja međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora uz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća, mogućnosti online sajma zapošljavanja i obrazovanja su višestruke. Samim tim, jedan od glavnih ciljeva Virtualnog dana karijera i znanja jeste da olakša povezivanje kvalitetnih poslodavaca i kandidata za posao i, koliko je moguće, utiče na povećanje zaposlenosti u Srbiji. Istovremeno, cilj sajma jeste i da ljudima koji traže novi ili bolji posao ponudi i edukativne programe za profesionalno i linčno usavršavanje koje im može pomoći u građenje karijere, ali i da utiče na povećanje mobilnosti radne snage u regionu.

Višestruke prednosti i za posetioce i poslodavce

Virtualni dan karijera i znanja održaće se na adresi www.dankarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor, a koji će omogućiti interaktivnu komunikaciju između posetilaca i poslodavaca i edukativnih ustanova. Tako će posetioci moći da jednostavno i brzo pregledaju ponudu otvorenih radnih pozicija izlagača i prijaviti se na ista, a putem chat-a opušteno razgovarati sa vodećim ljudima iz kompanija i edukativnih ustanova, sve iz udobnosti svoga doma. S druge strane, poslodavci mogu lakše doći do kvalitetnih radnika sa iskustvom jer sajam ne podrazumeva fizičko prisustvo, te ga mogu posetiti i zaposleni sa radnim iskustvom, koji inače ne posećuju standardne sajmove.

Prethodni sajam posetilo 125 000 ljudi

Podsećanja radi, prvi regionalni „Virtualni dan karijera i znanja 2010“ je za nedelju dana trajanja posetilo preko 125 000 ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u potrazi za informacijama o mogućnostima zapošljavanja i edukacije.

Ove godine, Millennium Development Goals Fund (MDGF) će biti generalni partner manifestacije „Virtualni dan karijera i znanja 2011“, dok će Radio Televizija Srbije , Ekonom:east media group, dnevni list Press i Radio S, takođe pružiti podršku ovom projektu kao generalni medijski pokrovitelji.

Leave a Reply