Internet

Usluge servisa Netflix uskoro poskupljuju

Onlajn servis za strimovanje i iznajmljivanje filmova, Netflix ostvario neočekivano veliki prihod u prvom kvartalu ove godine, ali će uskoro poskupeti usluge.

Najpoznatiji servis za praćenje filmskih sadržaja preko interneta “Netfliks” prevazišao je očekivanja kada je reč o zaradi u prvom kvartalu 2014. ostvarivši neto prihod od 53 miliona dolara.

S obzirom na to da je i broj korisnika porastao za 4 miliona na ukupno 48 miliona, kompanija sada planira podizanje cene usluga za nove pretplatnike, dok će stari – još neko duže vreme moći da uživaju u “strimovanju” po ceni od 8 dolara mesečno.

netflix-logo

Uprkos tome što potrošači – očekivano – nisu ljubitelji povećanja cena, analitičari predviđaju da umereno poskupljenje – a pominje se brojka od dolar do dva mesečno – ne bi naišla na veliki otpor, dok bi kompaniji donela prihod od 600 miliona do milijardu i 200 miliona na godišnjem nivou.

Posle ove vesti, vrednost deonica “Netfliksa” na njujorškoj berzi skočila je za 9 odsto, a sudeći po najavama, taj trend se uskoro neće menjati, s obzirom da “Netfliks” planira širenje na Nemačku i Francusku u drugoj polovini ove godine, i dodatno uvećanje broja svojih pretplatnika.

Kako će reagovati konkurencija, koju čine Jutjub, Hulu, i Amazonov video servis “Prajm” – ostaje da se vidi.

Leave a Reply