Internet

Uveli smo internet u škole opremimo ih računarima!

Naučno je dokazano da se deca rađaju radoznala. Od ključnog značaja za razvoj deteta je da ono nastavi sa istraživanjem predmeta i pojava oko sebe, kao i da ga roditelji i okruženje u tome podržavaju.
Zahvaljući modernim tehnologijama, danas je taj prozor u spoljasnji svet lakše dostupan. Kompanija Telekom Srbija je pokrenula akciju edukacij@ sa ciljem da, upravo upotrebom modernih tehnologija, decu dodatno podstakne da razvijaju svoje afinitete i talente. Naša ideja je bila da se, uvodjenjem internet priključka u svaku školu, obezbede uslovi za informatičko obrazovanje učenika i istovremeno postave temelji nove kulture učenja.
Sa početkom nove školske godine, i Telekom Srbija ulazi u novi ciklus akcije. U prvom delu akcije e-dukacij@, gotovo sve osnovne i srednje škole na teritorije Srbije su dobile besplatan Internet priključak, deo njih je dobio računare, a akcija opremanja informatickih kabineta traje i dalje. Očekujemo da se i druge kompanije priključe akciji i opreme barem jednu učionicu kompjuterima.
Telekom Srbija će posebno insistirati na tome da đaci nauče pravilno da koriste internet i steknu osnove kompjuterske pismenosti. Internet će, kao najjeftinija biblioteka znanja, zadovoljiti njihovu radoznalost i u budućnosti unaprediti ukupan obrazovni proces, umrežavanjem škola u jednistveni on-line obrazovni sistem.
Preduslov svega toga je računar u školi gde dete stiče osnovna znanja i radne navike. Jasno je, međutim, da će taj računar put do školske klupe naći samo ako svi zajedno pomognu, velike i male kompanije, lokalne samouprave, institucije ali i pojedinci.

To je jedan od načina da pokažu odgovoran stav prema društvu. Jedna internet učionica nije puno, za ono što će celokupna zajednica dobiti za uzvrat, a to su mladi, obrazovani, kompjuterski pismeni ljudi. Telekom Srbija duguje veliku zahvalnost onim kompanijama koje do sada stale uz akciju.

Škole su umrežene, ali računari i dalje nedostaju. Telekom Srbija, je osim interneta, poklonila i 100 računara za 11 škola sa teritorija Petrovca na Mlavi, Bora, Gornjeg Milanovca, Sombora, Beograda, Užica, Kragujevca, Bečeja, Batajnice, Niša. Pored ovih 100 računara, donatori su opremili dodatnih 48 škola sa 550 računara, tako da je karavan edukacija u okviru istoimene akcije, obišao i škole u Zaječaru, Leskovcu, Užicu, Aranđelovcu, Čačku, Čortanovcima, Staroj Pazovi, Vranju, Aleksincu, Valjevu, Vrbasu, Zrenjaninu, Kruševcu, Pančevu, Surčinu, Nišu, Beogradu. Deca iz tih škola moći će da razmenjuju znanja sa vršnjacima iz drugih škola i unaprede svoje obrazovanje. (24 sata)

Leave a Reply