Internet

Veliko interesovanje za odit Multiplatform sertifikate

Do kraja godine ABC Srbija će uvesti na tržište potpuno novi proizvod “Multiplatform sertifikat”, koji će dati korporativnu vrednost svakog pojedinačnog medija, uključujući broj prodatog tiraža, broj preuzetih digitalnih (replika) izdanja i broj poseta na sajtu.

“Multiplatform sertifikat” je usaglašen sa standardima svetske ABC organizacije IFABC (www.ifabc.org), koji su utvrđeni pri Komitetu za standarde ove organizacije. Novi proizvod će biti predstavljen na medijskom samitu – New Media Revolution, 6. novembra u Beogradu. Pored unapređene aplikacije sa prikazom tiraža, u oktobru će biti predstavljen novi sistem za oditovanje posećenosti web sajtova, a u decembru će proizvod biti zaokružen uvođenjem podataka o tiražima digitalnih izdanja (replike).

abc-odit

Predstavnici izdavačke i oglašivačke industrije u Srbiji su pokazali veliko interesovanje za ovaj proizvod, koji će vlasnicima medija omogućiti da predstave relanu i najširu sliku svog izdanja, bez obzira da li je reč o štampanim, digitalnim izdanima, digitalnim publikacijama (newsletter) ili web portalima. Sa druge strane, agencije i oglašivači će na jednom mestu imati sveobuhvatnu, pouzdanu sliku i unifikovane podatke o svakom izdavaču, na osnovu kojih će sredstva uložena u oglašavanje predstavljati sigurnu investiciju. Multiplatform prikaz ukupnog medijskog potencijala medija, a posebno štampanih izdanja, trebalo bi da pruži realniju sliku odnosa štampanih medija (podržanih digitalnim zdanjima i web portalima) i drugih medijskih kanala.

Leave a Reply