Društvene mreže · Internet

Victoria Secret spam hara Twitter-om

Neki od Twitter korisnika su verovatno do sad već primetili da je njihov nalog ugrožen tako što su njihovi nalozi korišćeni za slanje i postavljanje poruka bez njihovog odobrenja i znanja.

Poruka je reklamirala Poklon vaučere za kupovinu u ekskluzivnim prodavnicama donjeg veša Victoria Secret.

Poruka je sadržala sledeći tekst:

Stop wasting your hard earned money at Victoria Secret when you get an get a $500 giftcard card now!

i

Don’t you hate wasting all your money at Victoria Secret? $500 Gift Card now just for voting!

Link iz poruke vodi do web sajta na kome se ne spominje Victoria Secret, što ste pretpostavljamo i već znali. Umesto primamljive ponude, pronaćićete se na web stranici gde ćete moći da pogledate video materijal čoveka koji sam sebe naziva “Ludi Internet multi-milioner”. Upravo ovaj “Ludi Internet multi-milioner” vas i poziva da pogledate video jer on silno želi da vam pokaže kako možete zaraditi “brzi” novac na mreži.

Dalje nema potrebe da vam saopštavamo da je ovo samo jedan od pokušaja prevare. Ono na šta bi vam skrenuli pažnju jeste sledeće. Ukoliko ste otkrili da je sa vašeg Twitter naloga bila poslata jedna ili više ovakvih spam poruka, morate odmah promeniti vašu Twitter pristupnu lozinku jer je vaš nalog kompromitovan.

Nemojte koristiti za lozinku reči koje se lako mogu pronaći u Rečnicima. Savete za izgradnju kompleksnih lozinki možete pogledati na video materijalu koji su snimili eksperti iz britanske kompanije za zaštitu Sophos.

Simple tips for better web password security from Sophos Labs on Vimeo.

Još jedan koristan savet bi bio da nikad ne koristite istu lozinku na vašim online nalozima kao što vam je lozinka koju koristite za elektronska plaćanja.

Leave a Reply