Internet · Provajderi

Video savetima do uspešnog razgovora za posao na sajtu poslovi.infostud.com

ada bih obrisala osobine koje ste naveli u svom cv-ju, i zamolila vas da kažete nešto o sebi, šta bi to bilo? Kako znate da je baš sada pravi trenutak kada treba da napravite iskorak ka nečemu novom? Ako biste vi bili na mom mestu, i imali priliku da birate kandidate, kakva bi to osoba bila? Šta biste uradili drugačije kada biste sada započinjali svoju karijeru?

Ovo su samo neka pitanja koje vam potencijalni poslodavac može postaviti prilikom razgovora za posao. Pritom, za sve ljude koji aktivno traže posao, često najteži deo može biti upravo onaj najvažniji – sam intervju sa poslodavcem. Mnogi kandidati ne znaju šta da očekuju te, ukoliko na njih utiče i potpuno opravdana trema – jasno postaje da se za sam razgovor treba što bolje pripremiti kako bi improvizacija bila minimalna, a odgovori kandidata jasni, uverljivi i puni samopouzdanja.

Kako bi se kandidati što bolje pripremili i na razgovoru za posao predstavili na što bolji način, sajt poslovi.infostud.com omogućio je svakom posetiocu da potpuno besplatno pristupi servisu „HR vas pita“. U ovom odeljku stručnjaci iz sektora ljudskih resursa najprestižnijih kompanija u Srbiji, putem video intervjua predstavljaju kandidatima pitanja koja najčešće postavljaju prilikom zapošljavanja, kao i moguće odgovore na ista.

Uz pomoć ovih praktičnih saveta, posetioci mogu unapred saznati pitanja sa kojima će se verovatno pre ili kasnije suočiti. Zanimljivo je i da uz predloge o mogućem odgovoru, HR stručnjaci nude i obrazloženje zašto su pitanja koja vam postavljaju bitna i koliko od dobrog odgovora zavisi dalji tok intervjua.

Baza saveta koja stalno raste

Intervjuima vodećih HR stručnjaka iz Calsberga, Delta Generali osiguranja, Piraeus banke, kompanije Delloitte i drugih, dodati su novi intervjui sa stručnjacima za regrutaciju kadrova iz kompanija Actavis, SmithMicro software i Mozzart sportske kladionice. Tako ljudi koji traže ili menjaju posao sada mogu saznati kakva ih pitanja očekuju na intervjuima za posao u farmaceutskim kućama, softverskim kompanijama i u oblasti sportskog klađenja.

Leave a Reply