Categories
Internet

Virtuelni sajam efair4u.com zvanični predstavnik Srbije na Svetskoj izložbi 2010.

Privredna komora Srbije, u saradnji sa portalom virtuelnog sajma www.efair4u.com inicirala je da se preko ovog internet portala najveći broj srpskih preduzeća predstavi na Svetskoj izložbi u Šangaju, koja je  počela 1. maja. Prijava i izlaganje na portalu su besplatni.

Internet portal virtuelnog sajma www.efair4u.com biće zvanični predstavnik privrede Srbije na Svetskoj izložbi 2010. u Šangaju, koja će biti održana od 1. maja do 31. oktobra ove godine. Planirano je da se naša zemlja na sajmu u Kini, predstavi u septembru, koji je određen za mesec srpske ekonomije, nastupom pod nazivom “Kôd privrede”, a u organizaciji Vlade Srbije.
Privredna komora Srbije je u saradnji sa portalom virtuelnog sajma došla na ideju da se preko ovog internet portala što veći broj srpskih preduzeća predstavi u Šangaju. Privredna komora Srbije je osmislila koncept i realizaciju predstavljanja privrede, koja u saradnji sa ovim internet portalom ima mogućnost da se na najbolji, najefikasniji, najmoderniji i najjeftiniji načina prezentuje svetskoj javnosti, odnosno da bude prisutna u Šangaju kroz internet portal Virtuelnog sajma.

Takvo predstavljanje omogućava svim srpskim kompanijama da se pojave na Svetskoj izložbi 2010. u Šangaju bez bilo kakve novčane nadoknade, potpuno besplatno.
Planirano je da paviljon Srbije u ovom kineskom gradu ima 1000 metara kvadratnih, a da u septembru, svi koji žele da saznaju nešto više o našoj privredi, mogu to da učine preko postavljenih računara, koristeći ovaj internet portal. Virtuelni sajam se nalazi u trodimenzionalnom okruženju i na interaktivan način posetioca vodi u obilazak hala, kao i štandova izlagača na 16 različitih sajmova.

Važno je podsetiti da je Svetska izložba naziv manifestacije, koja se u obliku sajma ili izložbe, svakih pet godina održava od sredine 19. veka. Tom manifestacijom upravlja posebno telo pod nazivom Ured za međunarodne izložbe, sa sedištem u Parizu i broji 98 država – članica. Prva Svetska izložba organizovana je u Londonu 1851. godine i sve nacije bile su pozvane da doprinesu manifestaciji, koja je u to vreme predstavila najveća dostignuća svih grana ljudskog delovanja. Londonska izložba ostvarila je veliki uspeh, pa su uskoro i drugi veliki gradovi organizovali Svetske izložbe. Zaostavština Svetskih izložbi, u tradiciji dužoj od 150 godina, između ostalog uključuje Ajfelov toranj u Parizu, Atomijum u Briselu i izum televizije.