Internet

Virus “Starinski džez” nije zarazio Gmail

Gmail korisnici koji su pokrenuli Google Chrome su se susreli sa lansiranjem nove usluge – Gmail priority inbox service. Ova nova opcija ne funkcioniše za korisnike koji su odabrali Chrome browser za pristup svom nalogu. Mada je takvih korisnika u Srbiji veoma mali broj, ali je zabeleženo da ih ipak ima.

Ovi korisnici su na novu opciju Google-a reagovali prilično nepoverljivo, sumnjajući da je u pitanju virus. Sumnja je nastala zbog automatskog aktiviranja muzike – starog južnjačkog džeza iz 20-ih godina – koja je uznemirila Gmail/Chrome korisnike kad su otvorili mail.

Većina ovih korisnika su postavili svoje žalbe na forum tehničke podrške:

  • Those sound effects are quite unnerving when you first hear it. I really thought it was some sort of twisted virus. Wish they’d sort it though :(
  • I thought it was a virus, too. Turns out, it was just Google scaring me in to using a new feature. Way to steal a page out of George W’s book, folks.
  • FOR GOD’S SAKE TURN THIS STUPIDITY OFF! What on earth are you people thinking? How much damn time do you need to get rid of that link? This is worse than a talking paper clip.
  • There is a random big band, swing dance kind of song playing when i open Gmail. I have no idea how it started or what is causing it…This is freaking me out.

Međutim, muzika nema nikakve veze sa malverima. Upotrebljena je muzika koja prati objašnjenje ove nove opcije – Gmail Priority Inbox u video spotu postavljenom na YouTube portalu. Pretpostavlja se da je kod Chrome korisnika nemoguće odgledati video zbog nekompatibilnosti, što je malo neprijatno s obzirom da je Google kreator i Gmail-a i Chrome-a. Google je izjavio da radi na tom problemu.

Ukoliko niste čuli o kojoj muzici se radi, pogledajte Gmail Priority Inbox video:

(Smart)

Leave a Reply