Blogosfera · Internet

Više od 300 učesnika na Blogomaniji

Više od 300 blogera i onih koji prate njihov rad okupilo se sinoć na Staroj planini gde se održava najveći skup blogera u regionu

Organizatori navode da je tema konferencije uticaj blogova i društvenih mreža na društveni i politički život u Srbiji i regionu, a da će danas biti prisutno oko 400 učesnika.

Portparol “Blogomanije” Mina Smiljanić rekla je da će se tokom dva dana na toj konferenciji predstaviti blogeri, da će učestvovati predavači koji će prikazati svoj rad i blogove, kao i da će biti održane radionice na kojima će učesnici moći da se informišu o tome kako se vodi blog, čemu on služi…

Zoran Torbica iz Centra za razvoj Interneta rekao je da je “Blogomanija” prevashodno posvećena blogerima, budući da je primetna “eksplozija korišćenja Tvitera, ali i drugih društvenih mreža”, u Srbiji, regionu, ali i svuda u svetu.

Programski direktor konferencije Ivan Minić podsetio je da će tokom dvodnevne “Blogomanije” moći da se čuje više o vođenju blogova, da će se predstaviti specijalizovani tipovi blogova, modni, kulinarski i opšti blogovi.

On je podsetio da je glavni cilj konferencije da se vidi kakav je realan uticaj blogova na društvo u Srbiji, ali i u svetu.

Cilj konferencije koja se održava u hotelu “Falkenstejner” na Staroj planini je uspostavljanje komunikacije između regionalne zajednice blogera i kompanija, države, kao i dijaloga između onlajn i oflajn medija.

Ideja konferencije koja će trajati do nedelje, 9. decembra, jeste da se na jednom mestu okupe svi sadašnji i budući blogeri, kako bi razmenili i stekli nova znanja o tom sve moćnijem medijskom kanalu.

Leave a Reply