Internet

Vlasnik internet giganta “Alibabe” na meti sugrađana zbog kupovine Evergranda

Stanovnici Hangdžoua, rodnog grada jednog od najbogatijih Kineza Ma Juna, razočarani su njegovom odlukom da kupi 50 odsto udela u klubu iz susednog grada Guandžoua.

Ma, vlasnik i direktor najveće kineske kompanije za elektronsku trgovinu Alibaba, objavio je u četvrtak da je kupio polovinu akcija kineskog superligaša i aktuelnog šampiona Azije Guangdžou Evergranda.

Alibaba_Chinese_logo

Stanovnici Hangdžoua, u kome je Ma rođen i u kome je sedište Alibabe, smatraju da je elektronski magnat trebalo da kupi lokalnog superligaša Huangdžou Grintaun i pomogne mu da se popne na tabeli Kineske super lige.

alibaba

Song Veiping, predsednik kompanije Grintaun Kina (Greentown China Ltd.), koja poseduje fudbalski klub Hangdžou Grintaun, rekao je da smatra da se Ma odlučio na ulaganje u veliki klub jer prezire siromašne i želi da uživa u podeli uspeha sa slavnima i bogatima.

Navijači Hangdžua razočarani su Maovom odlukom, pošto su očekivali od bogatog sugrađanina da kupi lokalni klub i stvori još jedan veliki i bogat klub u Kini.

Guangdžou Evergrand, klub koji vodi italijanski trener Marćelo Lipi, najbogatiji je i najuspešniji kineski klub svih vremena, dok se Huangdžou Grintaun bori za opstanak u Kineskoj super ligi.

Leave a Reply