Internet

Vrednost Bitcoina se povećala 66 puta!

Kina je postala prva svetska trgovinska platforma za Bitcoin, koji je digitalna i virtuelna valuta samo na internetu. Vrednost jednog bitkoina u utorak je ostvarila rekord od 900 US dolara u jednom trenutku, što je 66 puta više u odnosu na vrednost u januaru. Najnoviji podaci govore da je 100 000 bitkoina razmenjeno dnevno u Kini, polovina od ukupne svetske kvote.

bitcoin

S jednim bitkoinom, pre par meseci mogla se verovatno kupiti jedna maskica za iPhone od 80 juana, sada se može kupiti najnoviji iPhone 5S.

Šta je Bitcoin?

Kineska trgovačka platforma BTC Čajna kaže da je najveća trgovačka vrednost premašila 200 miliona juana dnevno, odnosno oko 33 miliona US dolara. Trgovačka vrednost BTC Čajna je nadmašila u vrednosti druge svetske vodeće platforme, kao na primer „Mt dot Gox” i „BitStamp,” čime je Kina postala najvaća svetska platforma za trgovačke razmene bitkoina.

Za pojedinca međutim, očuvanje stabilnosti ove valute potvrđeno je teškim i izazovnim naporom, s obzirom na činjenicu da je u ponedeljak vrednost jednog bitkoina dostigla 6000 juana, što je 80 odsto više u odnosu na vrednost u nedelju, a u utorak njegova vrednost je ostvarila rekord od oko 7000 juana, ali je drastično pala na 4000 juana u jednom trenutku, te se zadržala na 5000 juana do završetka prodaje tog dana.

Leave a Reply