Internet

Wall Street Journal besplatno na Webu

Samo nekoliko dana nakon što je Rupert Murdoch preuzeo Dow Jones, izdavača najvećih američkih ekonomskih dnevnih novina Wall Street Journala, pojavila se mogućnost da bi taj renomirani dnevni list mogao osvanuti u besplatnom izdanju na internetu, prenosi nemački FAZ.

To bi bio radikalan preokret u strategiji ovog ekonomskog lista čiji je sadržaj na internetu trenutno dostupan samo pretplatnicima. Nakon tromesečne borbe, Murdoch je dobio bitku za Dow Jones. Nakon pristanka članova porodice Bancroft, Murdoch je za Dow Jones izdvojio 5,6 milijardi američkih dolara ili 60 dolara po deonici kako je prethodno i dogovoreno.

Preuzimanjem je završilo stogodišnje razdoblje tokom kojeg je familija Bancroft vodila Dow Jones. Deo Bancrofta opirao se Murdochovom preuzimanju zbog njegovog uplitanja u uređivačku politiku novina koje je već posedovao. U svom izveštaju o poslovnim rezultatima News Corp.  obavestio je da je dobit njihovog novinskog sektora porastao za 19.4% zahvaljujući vrlo dobrim rezultatima u Britaniji i Australiji.

Leave a Reply