Događaji · Internet

Web Fest 2009 sinoć završen dodelom nagrada

Web Fest 2009 je sinoć završen dodelom nagrada za najbolje web sajtove i projekte i svečanom ceremonijom zatvaranja, u skupštini grada Beograda.

Posle dva meseca borbe između 2200 sajtova iz celog regiona za zvanje najboljih u 17 kategorija, juče su pred velikim brojem zvanica otvorene pobedničke koverte, saopštena imena pobednika i u duhu Oskara dodeljene pobedničke Web Fest statuete, čime je pala zavesa na najveći regionalni internet festival.

Gordan Kičić, poznati beogradski glumac bio je voditelj programa, a na bini su mu se pridružile brojne poznate ličnosti iz sveta zabave, sporta, posla i politike, koje su dodele nagrade. Jedna od zvezdi večeri bio je pevač Vlado Georgijev, koji je, zajedno sa ostalim, dao podršku festivalu.

Najbolje sajtove i projekte su birali žiri i publika i u svih 17 kategorija dodeljene su po dve nagrade. Žiri su sačinjavali stručnjaci iz oblasti interneta, marketinga, poslovanja i zabave, a publika je imala jedinstvenu priliku da svoj glas da putem zvaničnog sajta festivala na adresi www.wfest.org.

Web Fest je najveći festival ovog tipa u regionu, prvi put je organizovan 2007, takođe uz veliki uspeh. Kao i do sada i ove godine su pored takmičenja organizovane i radionice, čime je nastavljena misija popularizacije Interneta kod najvećeg kruga korisnika.

Humanost je takođe bila na programu, s obzirom da su dodelenje i nagrade za aktivizam, a prihod od radionica biće dodeljen u dobrotvorne svrhe Školi za decu oštećenog sluha Stefan Dečanski, iz Beograda.
kategorija glasovi publike glasovi žirija
Informativni infostud blic.rs
Poslovni creativemediaart.rs poslovi.infostud.com
Zabavni dodirnime.com vukajlija.com
Kultura/umetnost pozorista.com popboks.com
Edukativni roditeljportal.com sr.wikipedia.org
Institucionalni pouke.org djavolavaros.com
Personalni drvoumomdvoristu.com hiishii.com
Sport crvenazvezdafk.com trcanje.rs
Multimedijalni zzzurka.com 21rope.com
Blog blogoye.org/kuhinjica dnevnikeklektika.com
Forum opusteno.in.rs burek.com
Eksperimentalni kradimamu.com kradimamu.com
E-uprava bginfo.rs formular.rs
Mobilni telefon wap.telenor.rs b92.net/mobile
E-komerc emobilni.com limundo.com
Magazini dominomagazin.com ordinacija.hr
Vizuelni dizajn lazarstea.com 21rope.com

Leave a Reply