Internet

Web Fest 2011 u Crnoj Gori

Web Fest saopštava da će Crna Gora biti domaćin ovogodišnje ceremonije otvaranja Web Fest-a 2011, regionalnog internet festivala i konferencije koji nagradjuje uspešne veb projekte. Web Fest će trajati od septembra do novembra 2011. godine a sponzor će biti .ME Registar, zvanični agent registracije .ME domena, državnog domena Crne Gore.

Ovaj festival koji se održava na godišnjem nivou predstavlja nastojanje da se u regionu podigne svest o značaju veb tehnologija, prekretnica u korišćenju interneta, komunikacije i sve većem naporu inovatora u ovim oblastima, time što će se nagraditi i promovisati najbolji projekti u regionu. Naglasak će biti i na edukaciji Internet zajednice, korišćenju interneta u svakodnevnom životu i promociji veb tehnologija novim generacijama Internet korisnika.

Ove godine festival počinje 22. septembra na ceremoniji otvaranja Web Fest .ME konferencije u Budvi. Trodnevna konferencija u Budvi je glavni događaj Web Fest-a 2011, a njoj će prisustvovati svetski priznati predavači, među njima Matt Mullenweg i Tony Conrad, kao i mnogi regionalni eksperti.

“Konferencija u Budvi je izuzetno značajan događaj u našoj kratkoj istoriji s obzirom da je to prvi put da će ovaj događaj biti otvoren van Srbije”, izjavio je Srđan Erceg, programski direktor Web Fest-a 2011. “Činjenica da je Web Fest i fizički iskoračio izvan granica jedne države kao i prepoznavanje od strane našeg novog partnera potvrđuje vrednost temeljnih ideja Web Fest-a i čini našu misiju da promovišemo Internet kao jedinstven metod komunikacije, poslovanja i obrazovanja veoma uspešnom”, dodao je Vladan Stanojlović, jedan od osnivača festivala.

“Nema tog alata niti tehnologije koji je u tolikoj meri izmenio život pojedinca kao Internet. Svet nam je, doslovno, na vrhovima prstiju“ rekao je Predrag Lesić, izvršni direktor .ME Registra. “Milioni ljudi širom sveta svakodnevno koriste Internet i pitaju se kako su uopšte nekad živeli bez njega! Čast nam je da sponzorisemo Web Fest, da odamo počast onima koji su utabali stazu ovoj izuzetnoj tehnologiji kao i svima koji se nadaju da će biti deo sledeće generacije velikih inovacija”.

Prijavljivanje veb projekta za ovogodišnje nagrade Web Fest-a biće otvoreno od 1. septembra do sredine oktobra, a pobednici će biti proglašeni u novembru na ceremoniji zatvaranja u Beogradu.

Leave a Reply