Internet

Web Fest 2012: Nagrađeni najbolji sajtovi

Sinoć su u Ateljeu 212, na gala zatvaranju najvećeg regionalnog internet festivala proglašeni pobednici u jedanaest različitih kategorija, dodeljen Grand Prix prema izboru publike i stručnog žirija, kao i specijalne nagrade u oblasti rada na internetu, uticaja na društvenu zajednicu i ulaganje u razvoj okruženja

Stručni žiri koji su činili vodeći ljudi iz sfere rada na internetu – kreativci, programeri, poslovni ljudi, blogeri, dizajneri i ostali koji definišu ovaj interaktivni medij imao je težak zadatak da od prijavljenih sajtova izabere najbolje.

Kao i na ranijim svečanostima, prepoznatljive statuete za najbolje na Internetu dodelile su mnogobrojne poznate ličnosti, među kojima su se našli voditeljka Maja Nikolić, sportski novinar Nebojša Višković, ali i bend Plejboj.

Plejboji su doprineli sjajnoj atmosferi održavši prvu web svirku u Srbiji. Kultni beogradski bend, koji se vratio na muzičku scenu novim spotom za pesmu “Nemam vremena” premijerno je na zatvaranju Web Festa svirao u svom studiju, a svirka je prenošena putem live streaminga prisutnima u Ateljeju 212.

Specijalnu nagradu za doprinos društvu Web Fest je dodelio srpskim paraolimpijcima, a nagradu su primili Draženko Mitrović i Željko Dimitrijević.

U kategoriji specijalnih nagrada našla se i kompanija Naftna industrija Srbije. U ime NIS-a nagradu za doprinos u razvoju interneta preuzeo je KirillCherny.

Zatvaranju je prisustvovalo oko tri stotine gostiju iz svih zemalja regiona, a kao i do sada, gala zatvaranje najvećeg regionalnog festivala pokazalo ogroman potencijal regionalne internet zajednice.

Pobednici prema kategorijama su:

Kultura / umetnost: seecult.org

Blog: ftw.rs

Tehnički partner: Tehnicom Solutions

Edukativni: ucislobodno.com

Informativni: blic.rs

Modni sajt: wannabemagazine.com

Specijalna nagrada za promociju interneta: Naftna industrija Srbije

E-trgovina: limundo.com

Facebook Aplikacija: Slagalica

Zabavni: njuz.net

Mobilna aplikacija: Taksiko

Forum: ana.rs

Vizuelni dizajn: relogik.com

Sport: sportal.rs

Internet marketing: Nike running kampanja u Srbiji

Specijalna nagrada za doprinos društvu: Paraolimprijski tim Srbije

Web Up .ME: Mediatoolkit

Grand Prix publike: zoki.com

Grand Prix žirija: Top eleven

Leave a Reply