Internet

Web portal doktor.rs inoviran posle 12 godina postojanja

Jedan od najstarijih domaćih internet portala i pionir u oblasti zdravlja i medicine na prostorima istočne Evrope, portal doktor.rs, posle 12 godina postojanja inoviran je u potpunosti. Kao i do sada svi servisi, poput medicinskog Foruma, NetDoktor dnevnika zdravlja i Mape medicinskih ustanova, ostali su besplatni za sve posetioce, čiji broj mesečno već prelazi 850.000.

Funkcionalnost, jednostavnost kretanja korisnika kroz navigaciju i lakoća dolaženja do informacije, bile su osnovne ideje vodilje prilikom redizajna. U tom duhu glavna inovacija je objedinjavanje pretraga svih sadržaja, tekstova, zdravstvenih objekata na mapi zdravlja i diskusija na forumu. Uvedene su nove sekcije sa stručnim tekstovima i blogovima lekara autora.

Popularni servis Mapa zdravlja sada je inoviran, i poboljšano je pretraživanje medicinskih ustanova, apoteka i objekata na mapi. NetDoktor Dnevnik zdravlja – Servis za vođenje parametara vezanih za zdravlje poput telesne mase, kalorijske potrošnje, nivoa glukoze u krvi i pritiska, u potpunosti je redizajniran. Doktor Forum koji broji preko 54.000 članova dobio je svežiji izgled, i sada je u potpunosti vizuelno integrisan sa ostatkom portala, sa posebnom info linijom kojom je olakšano praćenje vesti i noviteta na sajtu.

Posebna pažnja posvećena je osobama sa slabijim vidom, tako da su sada podforumi i važne celine istaknute čitljivijim fontom, a dodati su i alati za uvećanje teksta.

Pošto veliki broj korisnika pristupa portalu sa tablet uređaja ili mobilnih telefona, pored inovirane Android aplikacije, lansirana je i posebna mobilna verzija sajta putem koje je omogućeno lakše čitanje vesti i tekstova.

Leave a Reply