aktivirana_platforma_moj_odbornik_1
Internet

Web portal i mobilna aplikacija “Moj odbornik”

Web portal i mobilna aplikacija Moj odbornik, koja omogućava direktnu komunikaciju građana sa izabranim predstavnicima u lokalnim parlamentima, predstavljena je na konferenciji za novinare koja je povodom njenog aktiviranja održana u beogradskom Medija centru.

Na internet platformi (www.mojodbornik.rs) koju je pokrenula organizacija ProAktiv iz Niša, nalaze se podaci za 20 lokalnih parlamenata gradova i opština (Kikinda, Novi Sad, Pančevo, Valjevo, Užice, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar, Majdanpek, Negotin, Zaječar, Niš, Pirot, Leskovac, Beograd, Vranje, Zrenjanin, Požega, Smederevo i Prokuplje).

aktivirana_platforma_moj_odbornik_1

Pored web platforme i mobilne aplikacije koja sadrži osnovne informacije o odbornicima (ime i prezime, pripadnost stranci, godina rođenja, kontakt informacije, odnos stranaka u parlamentu i mnoge druge informacije), na sajtu je omogućen i otvoreni dijalog kroz različite vrste blogova (odbornički blog, VIP blog i građanski blog).

U toku realizacije projekta, na konkursu „Unapređenje komunikacije građana i organa javne vlasti podsredstvom interneta“ koji je sprovela Digitalna Agenda, aplikacija „Moj odbornik“ je dobila II nagradu za idejno resenje.

Projekat „Moj odbornik“ se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ koji u Srbiji realizuje Institut za održive zajednice (ISC).

Leave a Reply