Internet

Web preporuka: Discover Magazine

DiscoverMagazine.com je online verzija istoimenog štampanog magazina, sa novostima iz sveta nauke i tehnologije, ali i sa dosta tema iz oblasti futurologije, prezentovano u multimedijalnim formatima

Ova lokacija na Internetu je mesto gde se mogu naći najnovije vesti iz nauke, predstavljene na ne baš sasvim uobičajen način.  Recimo, nedavni vodeći članci na web stranici bavili su se letelicama mikro-veličine, lažnom naukom koju u filmovima servira Hollywood, kao i stvarnom naukom odnosno istraživanjima koja se provode na Antarktiku.

Web stranica je znatno više od ponavljanja članaka koji se nađu u štampanom izdanju, jer ima mnogo multimedijalnih sadržaja koji vrlo dobro funkcionišu u web okruženju: fotografske galerije, koje su jako popularne, kao i video segmente.

Stranica takođe ugošćuje i osam blogova, u kojima se korisnicima pružaju individualni pogledi na najnovija zbivanja u nauci i tehnici. Intenzivno se koriste prednosti interneta kao medija.  U narednom periodu biće predstavljena i televizijska emisija zasnovana na ovoj web lokaciji.

Leave a Reply