Internet

Web sajt Agencije za privredne registre posetilo 3,5 miliona korisnika

Agencija za privredne registre (APR) Republike Srbije saopštila je danas da je naslovnu stranu internet prezentacije ove agencije u proteklih deset meseci ove godine posetilo 3,5 miliona korisnika.
U saopštenju se precizira da je najveći broj poseta, čak 2.667.000, zabeležen na strani sa pretragama javnih podataka iz Registra privrednih subjekata, Registra finansijskog lizinga i zaloga, dok je sa sajta APR preuzeto i štampano 222.300 besplatnih obrazaca sa registracionim prijavama.

Analiza o posećenosti internet strane Agencije za privredne registre pokazuje da su korisnici, kao i do sada, najviše posećivali pretrage podataka u okviru Registra privrednih subjekata.

Na osnovu ove analize ustanovljeno je da je pretragu podataka o registrovanim privrednim društvima koristilo 1,9 miliona posetilaca, dok je pretraga preduzetnika obavljena u 767.000 slučajeva.

Pored toga, korisnici sa sajta najčešće preuzimaju i besplatne registracione prijave u PDF formatu, pri čemu je od 1. januara do 31. oktobra preuzeto ukupno 222.300 besplatnih registracionih prijava, i to 149.000 obrazaca za registraciju privrednih društava i 73.300 obrazaca za preduzetnike.

Agencija preporučuje svojim korisnicima da i dalje putem internet strane preuzimaju i štampaju obrasce za registraciju, budući da je ovaj način preuzimanja formulara najefikasniji i iziskuje najmanje troškove za privredne subjekte.

Takođe, registracioni obrasci mogu se dobiti i u sedištu Agencije, na Trgu Nikole Pašića 5, u Beogradu, kao i u svih 13 organizacionih jedinica APR-a.

Od početka godine, najveća posećenost internet strane APR zabeležena je u oktobru, kada je naslovna strana imala 422.500 poseta, dok je odeljak “pretrage podataka” posetilo 341.000 korisnika.

Takođe, obavljeno je i 234.000 pretraga podataka o privrednim društvima i 107.000 pretraga o preduzetnicima registrovanim u elektronskoj evidenciji Registra privrednih subjekata, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply