Internet

Web sajt ima 81% državnih organa i ustanova

U Srbiji od 116 organa državne uprave zvanični sajt ima 94 (81 odsto), dok 22 nemaju, objavila je Uprava za digitalnu agendu.

Kako se navodi u izveštaju o usklađenosti internet prezentacija državne uprave sa smernicama za njihovu izradu u 2013, u odnosu na analizu sprovedenu 2012. broj državnih organa koje imaju zvaničnu internet prezentaciju je porastao za sedam odsto.

“Ukupna prosečna ocena za sve organe državne uprave (u 2013. godini) je 132,6 od maksimanih 285 poena, što znači da je ispunjenost kriterijuma u proseku 46,8 odsto, što je pet odsto više nego godinu dana ranije”, navela je Uprava za digitalnu agendu.

digitalna-agenda

Ističe se da je taj pomak u kvalitetu veb prezentacija organa državne uprave značajniji kada se uzme u obzir da su kriterijumi za 2013. značajno pooštreni.

Izveštaj o usklađenosti internet prezentacija državne uprave je podeljen učesnicima skupa u Palati Srbije na kojem je Uprava za digitalnu agendu predstavnicima državne uprave i nevladinog sektora prezentovala unapređeni modul za eletronske javne rasprave na portalu E-uprava i smerince za izgradnju veb prezentacija organa državne uprave.

Leave a Reply