Internet

Web sajtovi bez kontrole tokom predizborne kampanje

U predizbornoj kampanji za elektronske medije važe nova pravila u predstavljanju stranaka, dok je oblast interneta ostala neuređena.
Republička radiodifuzna agencija (RRA) nedavnim odlukama utvrdila je da će partije moći da zakupe najviše pet minuta dnevno na televizijskim i radio stanicama, a emiteri će u jednom danu moći da emituju maksimalno 90 minuta plaćenog predizbornog programa, podeljenog u blokove od po 30 minuta i to isključivo izvan udarnih termina.

Takođe, televizije strankama ne mogu ustupiti termine u periodu od 6 do 9 i od 19 do 23 sati, a radio stanice od 6 do 9 i 15 do 19 sati.

Međutim, ta pravila se odnose samo na elektronske medije, jer kako je rekao Tanjugu član Saveta RRA Goran Peković, to telo nije nadležno za kontrolu objavljivanja informacija o stranačkim aktivnostima na internetu.
Peković je podvukao da se to odnosi na sve veb prezentacije, pa i na sajtove televizijskih i radio emitera.

One thought on “Web sajtovi bez kontrole tokom predizborne kampanje

  1. Aca

    Baš me zanima kako bi kontrolisali internet kampanju. Nisu se na vreme setili da formiraju jednu agenciju u te svrhe sa 3.000 zaposlenih, pa da još malo povećaju cene goriva da bi mogli da ih plate.

    Ovako svi mogu da se po malo predizborno reklamiraju osim onih koji su na vlasti, a oni mogu do mile volje da predstavljaju nove uspehe u deljenju akcija, otvaranju mostova, fabrika i tako dalje. Samo kada bi se narod setio da se sve to radi NAŠIM parama.

Leave a Reply