Internet

Web servis RGZ „KnWeb“ i zaštita podataka o ličnosti

Republički geodetski zavod u svome radu veliku pažnju posvećuje poštovanju Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.
Nastojeći da rad i aktivnosti Republičkog geodetskog zavoda budu u potpunosti u saglasnosti sa postojećim Zakonima i usaglašenom praksom u ovoj oblasti direktor Zavoda sa svojim saradnicima održao je sastanak sa g-dinom Marinkom Radićem, generalnim sekretarom i g-dinom Radovanom Ristanovićem, pomoćnikom generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Na sastanku je razgovarano o postojećim podacima katastra nepokretnosti i veb servisu Zavoda „KnWeb“, sa aspekta zaštite podataka o ličnosti i neophodnih ograničenja dostupnosti podacima putem javnog uvida.

Zajednički je konstatovano da ovakvi sastanci značajno doprinose boljem razumevanju nadležnosti i obaveza obe institucije, i postignut je dogovor da se saradnja nastavi u cilju obezbeđivanja punog poštovanja postojeće zakonske regulative.

Republički geodetski zavod će blagovremeno informisati javnost o novim veb aplikacijama.

Leave a Reply