Internet

Web stranica nedelje: The Nutrition Source

Nije uvek lako jesti zdravo. Ponekad ni ne znamo odabrati ono što bi bilo najbolje. Pomoć dolazi na web stranici koja nudi savete iz pera vrlo uglednih stručnjaka.

“Nutrition Source je web stranica koja pomaže svima onima kojima su pitanja zdrave prehrane malo nejasna. Ovde se mogu naći vrlo jasni i trenutno upotrebljivi saveti kojima svako može svoju svakidašnju ishranu učiniti zdravom. Istovremeno, pokušavamo razbiti neke od uvreženih predrasuda.”

Tako kaže Lilian Cheung, direktor web stranice TheNutritionSource.org, projekta Škole javnog zdravstva Univerziteta Harvard. Websajt donosi novosti iz polja nauke o ishrani, savete o postizanju i održavanju zdrave telesne težine, kao i preporuke za zdravu prehranu.

“Usredsredite se na integralne žitarice. Pazite na izvore belančevina. Odlučite se za zdrave masnoće, a izbegavajte trans-masnoće. Puno povrća i čitavog voća. Tu je i čitav jedan deo koji pomaže ljudima iz bilo kog dela seta da takve informacije prilagode namirnicama koje su njima dostupne,” kaže Lilian Cheung.

Websajt The Nutrition Source ima i obilnu zbirku recepata zdravih jela u količinama za pojedince, porodice, pa čak i velik broj ljudi … recimo da kuvate za stotinjak osoba.

Leave a Reply