Događaji · Internet

WebDan 2014: Priča o uspešnim internet preduzetnicima

U Boru je proteklog vikenda održana druga po redu WebDan konferencija, na kojoj je 12 predavača iz Srbije i dvoje iz regiona prezentovalo svoje priče i studije slučaja mladim ljudima željnim znanja iz oblasti internet poslovanja.

Oko 300 učesnika je u muzičkoj školi u Boru imalo priliku da u dva dana prati 10 predavanja o web dizajnu, internet marketingu, Windows i Android aplikacijama, blogovanju, zaradi putem WordPress sajtova, društvenim mrežama i drugim IT oblastima.

webdan

 

Pored klasičnih predavanja organizovana su i dva panela, gde su u prvom Marija Zivlak, Jelena Radovanović i Dragana Pušica govorile o svom radu, praksi i zaradi od blogovanja. Drugi panel bio je posvećen online novinarstvu, u kojem su Dušan Latković i Bojan Đurić govorili o razvoju sportskog portala MozzartSport.

WebDan konferencija je karakteristična i po aktivnosti učesnika na društvenim mrežama. Tokom dvodnevnog programa, posetioci su objavili više od 2.500 tvitova i oko 140 Instagram fotografija sa heštagom #webdan.

Dve trećine posetilaca bili su Borani, dok su preostali deo publike predstavljali mladi iz 20-ak gradova, najviše iz Beograda i gradova istočne Srbije. Organizatori ove manifestacije, agencija MWEB i Centar za kulturu Bor, zahvaljuju svim učesnicima i najavljuju treće izdanje WebDan konferencije sledeće godine.

Leave a Reply