Događaji · Internet

WebFest i Dis-Patch festival predstavljaju DOT FM

U okviru programa Dis-patch festivala Dis-patch i Webfest će zajednički predstaviti odnos muzike i interneta. Internet i nove tehnologije su imale preloman uticaj na skorije velike promene u svetu muzike i muzičkoj industriji. Zahvaljujući globalnoj mreži, muzika se može naći na svakom mestu u svako vreme, a naziru se i mnogo veće promene, kako u okviru poslovnog aspekta muzičke industrije, tako i na strani slušaoca koji počinju da konzumiraju muzički materijal na novi način.

Program nazvan Dot Fm će se fokusirati na lokalne, domaće inicijative i projekte koji istražuju odnos muzike i interneta. Istovremeno ćemo predstaviti nekoliko različitih aspekata: formiranje muzičkog portala kakav je B92 FM, onlajn podršku u domenu muzičkog izdavaštva i društvenih mreža kojom se bavi festival Exit, i na kraju, pregled alternativnih pristupa i licenca u našoj sredini kroz aktivnosti Slobodne kulture i drugih. Učestvuju: Vladan Joler (Exit Festival), Nemanja Pantelić (B92 FM) i Vladimir Jerić (Slobodna kultura).
Pored domaćih gostiju, u panel diskusiji koja će uslediti nakon njihovih kratkih prezentacija učestvovaće i predstavnici velikih svetskih portala i društvenih mreža Last Fm (Rupert Cogan) i Resident Advisor (Todd Burns). Oni će razmeniti iskustva sa domaćim inicijativama, uz moderaciju Srđana Ercega, predstavnika Webfesta.

Nakon održavanja koncerta legendarnog finskog benda Pan Sonic od 20 h u Rexu, Webfest i Dis-patch zajednički predstavljaju zvaničnu završnu žurku Dis-patch festivala u klubu Batler (Francuska 12) iste večeri od 22 h, uz učešće Last FM DJ tima (UK), Billy Jean Collection (FR) i Every Kid on Speed (MK).

Webfest je prvi regionalni događaj posvećen internet kreativnosti koji promoviše upotrebu internet tehnologija i predstavlja najbolje web projekte. Festival se održava u periodu 1. oktobra i 26. novembra.

Leave a Reply