Internet

Weekend Media Festival o uticajima Huffington posta i digitalnoj eri novinarstva

Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održaće se ove godine od 20. do 23. septembra u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Veći nego ikad, provokativniji i uzbudljiviji, petu godinu zaredom Weekend okuplja više od 3 500 domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR profesionalaca.

Ove godine Weekend Media Festival ugostiće Conora White-Sullivana, direktora HuffPost Labsa i pionira “civilnog” novinarstva. White-Sullivan je pokrenuo revoluciju u novinarstvu uključivši čitaoce i blogere u proces nastanka i plasiranja vesti, a osnivač je i Localocracy.com servisa čiji sadržaj kreiraju i sami čitaoci. Strastveno je posvećen razvoju novih komunikacijskih platformi, a za svoj rad od strane administracije Baracka Obame dobio je titulu “Champion of Change”, te je uvršten u Forbesovu listu “30 do 30 godina u 2011.”.

Drugi zanimljiv gost na ovogodišnjem Weekendu bit će Gabriel Dance, interaktivni urednik Guardiana u New Yorku koji sam za sebe kaže da je novinarstvo jedino do čega mu je zaista stalo, a pokazaće kako funkcioniše njihova interaktivna redakcija. Dance je strastveni novinar koji je prije Guardiana u uspeh NYTimes.com ugradio pet godina kreativnog rada, voli fotografiju i pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva.
I ovaj Weekend Media Festival nastavlja prošle godine započetu saradnju sa inostranim partnerima poput švajcarskog The Festival of Media, festivala kreativnih medija i inovacija koji svake godine u Montreuxu okuplja kreativce iz više od 50 zemalja. Weekend ima i novog partnera, crnogorski FOR FEST – Festival komunikacija industrije odmora i razonode – Travel & Leisure Communications Festival, s kojim je potpisan ugovor o saradnji što predstavlja platformu za razmenu znanja i iskustava te daje podršku razvoju komunikacijske industrije. FOR FEST predstavlja novo mesto za izložbu kreativnih i komunikacijskih dostignuća u regiji.

Prošle godine Weekend Media Festival ugostio je više od 3500 učesnika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana među kojima je bilo oko 400 akreditiranih novinara i više od 120 predavača i panelista iz cele regije što dokazuje kako je Weekend postao nezaobilazno mesto okupljanja medijske i komunikacijske elite.
Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije Weekend je poznat i kao mesto najboljih koncerata i partija s kojima se završava letna sezona u Rovinju.

Prijave za ovogodišnji Weekend već su započele na www.weekendmediafestival.com.

Leave a Reply