Internet

“WordCamp” u Beogradu 18. i 19. aprila 2015. godine

“WordCamp” prvi put će biti održan u Srbiji, “WordCamp Belgrade” u organizaciji “WordPress Serbia” biće održan 18. i 19. aprila 2015. godine u Beogradu, najavio je “Startit”.
Do sada je širom sveta organizovano preko 300 “WordCamp” događaja, neformalnih okupljanja “WordPress” zajednica, a događaj je otvoren za sve – od povremenih korisnika do ozbiljnih developera.
Kako navodi “Startit”, “WordCamp” se smatra vrhuncem okupljanja korisnika “WordPress”-a i definitivno je zbog toga i najvažnije za WP zajednicu jedne države. Ovaj besplatan open-source alat za kreiranje sajtova zasnovan na PHPu i MySQLu, koristi četvrtina od najpopularnijih 10 miliona sajtova na svetu, među kojima su i “BestBuy”, “TechCrunch”, “BBC America”, “Dallas Mavericks”, “Google Ventures”, NASA.
Prvi dan “WordCampa” u Beogradu, koji je trenutno najmlađi odobreni “WordCamp” sastojaće se od 8 različitih predavanja, dok drugi dan za sada nosi radni naziv “WordPress Open Day” i sastojaće se od skupa više različitih i besplatnih događaja.
“WordCamp Belgrade” će se održati u zgradi “Comtrade”-a, Savski nasip broj 7. Prvog dana će se ulaznice naplaćivati i događaju će moći da prisustvuje 200 ljudi, dok će drugog dana biti besplatan i otvoren za sve.
“WP Serbia Meetup” 5. decembra
Kao uvertiru u “WordCamp” biće održan “WP Serbia Meetup” u Domu Omladine 5. decembra sa početkom u 19 časova. Milan Ivanović će pričati o “WordCampu”, a Sibin Grašić će govoriti o najčešćim greškama WP developera.
Prisustvo je besplatno, ali je pre toga potrebna prijava dolaska OVDE.

Leave a Reply