Internet

www.seebiz.eu najčitaniji poslovni portal u Hrvatskoj

Prema poslednjoj analizi praćenosti hrvatskih internet medija, www.seebiz je u avgustu prestigao etablirane portale kao što su business.hr, limun.hr i liderpress.hr

Prema podacima gemiusAudiencea, poprilično iznad SEEbiza još je samo poslovni.hr, koji je najdugovečniji hrvatski poslovni portal, ali to je još uvek samo deo slike. Naime, Gemius promatra samo saobraćaj ostvaren unutar hrvatskih ‘granica’, jer njegove analize prvenstveno služe kao sredstvo za rad domaćih marketinških agencija.

Nasuprot tome, SEEbiz je od početka zamišljen kao regionalni portal, nudi 6 različitih naslovnica za čitatelje iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore te naslovnicu na engleskom, pa veliki deo prometa dolazi van Hrvatske. Kad se pogledaju globalni rezultati ‘od Arktike do Antarktike’, vidi se da je SEEbiz u avgustu imao najveću posetu od svih hrvatskih portala, otprilike na nivou poslovnog.hr.

Gledano na nivou regije, iznad SEEbiza bile su samo slovenske Finance, na tržištu koje je ipak mnogo zrelije kad je u pitanju interes za poslovne medije. Ali, pri tom treba uzeti u obzir da je njihova ciljana publika ipak ograničen na samu Sloveniju. SEEbiz i dalje donosi najkompletniju sliku ekonomije u regiji.

Leave a Reply