Internet · Provajderi

Yahoo otpušta deo zaposlenih

Jedan od inženjerskih menadžera u Yahoo-u, koji je i sam bio zadužen za uručivanje otkaza zaposlenima izjavio je da je kresanje broja zaposlenih zastupljeno u nizu odelenja poslovanja

Drugi najpoznatiji svetska pretraživač Yahoo očekivano je počeo sa programom otpuštanja i do 1.000 zaposlenih, u sklopu još prošlog meseca najavljenih mera smanjenja troškova, saznaje se od nekolicine službenik kompanije iz njenoh kalifornijskog sedišta.

Zvaničnici iz Yahoo-a, koji nastoje da se odupru Microsoft-ovoj ponudi o preuzimanju, odbili su da detaljnije obrazlože mere smanjenja broja zaposlenih. Otkazi su pre deo plana koji je usmeren na poboljšanje efikasnosti, a ne onog usmerenog na gašenje čitavih pojedinih operacija, izjavio je izvor, koji je želeo da ostane anoniman, ne iznoseći pojedinosti.

Izvršni direktor Jerry Yang prošli mesec je  prognozirao tešku poslovnu 2008. godinu za tu kompaniju sa sedištem u Sannyvaleu, te najavio otpuštanje do 7,0 posto zaposlenih. Krajem 2007. kompanija je ukupno brojala oko 14.300 zaposlenih.

Nakon toga, Microsoft je izneo svoj plan o akviziciji Yahooa. Upravni odbor te Yahoo-a odbacio je početkom prošle nedelje Microsoftovu ponudu, u vrednosti od 31 dolara za deonicu Yahooa, tvrdeći da ona “značajno podcenjuje” kompaniju. Pa ipak, mnogi analitičari na Wall Streetu veruju da će dve strane na kraju  postići dogovor o udruživanju ako Microsoft makar malo povisi ponudu.

Leave a Reply