yahoo_novi-logo
Internet

Yahoo pretekao Google na listi najposećenijih sajtova u SAD!

Internet kompanija Yahoo u julu je, posle više od dve godine, potisnula svog domaćeg konkurenta Google sa čela liste najposećenijih sajtova u SAD.
Prema podacima istraživačke kompanije Comscore, sajt Yahoo u SAD je posetilo više od 196 miliona ljudi. Firma je tako sa prvog mesta potisnula rivala Google, koji je zabeležio 192 miliona poseta. Naredna mesta zauzimaju sajtovi Microsoft, Facebook i AOL.
Yahoo je nedavno kupio platformu za blogovanje Tumblr, koja je još na julskoj listi Komskora bila samostalna. Tumblr je u julu imao 38 miliona posetilaca.
Posećenost web strana je važna zbog prodaje reklama koje su ključni izvor prihoda Yahoo i Google. Yahoo je poslednji put bio na čelu liste najposećenijih sajtova u SAD u maju 2011., podsećaju agencije.

yahoo_novi-logo
Kompanija je u poslednjih godinu dana, od kada je na čelo stala Marisa Majer, kupila desetine malih, novoosnovanih internet firmi usmerenih uglavnom na usluge i tehnologije za pametne telefone i tablete. Yahoo se trudi da privuče više korisnika i da oživi rast svojih prihoda koji stagnira. Najveća akvizicija je bilo upravo preuzimanje Tumblra u junu za 1,1 milijardi dolara.
Yahoo je pionir u svojoj oblasti i krajem 90-ih godina bio je dominantan provajder za besplatnu elektronsku poštu. Firmu je kasnije stigla konkurencija. Analitičari tvrde da se kompanija poslednih godina uspavala i nije na vreme reagovala na pad prihoda od reklama. Nova direktorka sada pokušava da zaustavi pad prometa i vrati firmi staru slavu.

Leave a Reply