yahoo
Internet

„Yahoo” ugasio servis vesti u Kini

Kompanija „Yahoo” u Kini je ukinula servis vesti, nakon što je nedavno ugasila i servis za elektronsku poštu, nastavljajući postepeno menjanje poslovne strategije, javlja BBC.

Na „Yahoo” portalu u Kini od početka ove nedelje stoji obaveštenje da servis vesti više ne postoji, a pored oproštajne poruke korisnici se preusmervaju na sajt koijm upravlja kineska kompanije „Alibaba” koja je preuzela aktivnosti u Kini.

yahoo

Oproštajna poruka sadrži objašnjenje o promeni poslovne strategije kompanije, zahvaljuje se korisnicima na podršci i razumevanju i naglašava da će sda osoblje kompanije isključivo ubuduće voditi računa o sadržaju koji će se pojavljivati na „Alibabi”.

“Yahoo” ima značajan vlasnički udeo u kompanij „Alibaba”, koja će se prevashodno baviti kontrolom i upravljanjem poslova komapnije „Yahoo” u Kini.

Ovaj potez kompanije „Yahoo” tumači se ozbiljnom konkurencijom koju im predstavljaju platforme poput „Tvitera” i kineskog „Weiba”, koji je u Kini izuzetno popularan, a neki analitičari smatraju da će iz ovog patnerstva najviše koristi imati „Alibaba”.

Oni takođe smatraju da „Yahoo” u Kini već dugo zaostaje u odnosu na „Alibabu” i da je njegova najvrednija imovina već prešla u ruke kineskih partnera, tako da samo prisustvo naziva „Yahoo” u Kini više nema nikakvog ekonomskog opravdanja.

Leave a Reply