Internet

Youtube akcija: Life in a Day

U julu prošle prošle godine hiljade ljudi iz celog sveta podiglo je na YouTube video klipove sa prikazom svog života kako bi učestvovali u projektu Life in a Day. Ovaj istorijski kinematografski eksperiment kreiranja dokumentarnog filma o jedom danu na planeti Zemlji premijeru je doživeo na Sundance festivalu 27. januara (rano ujutro 28. januara po našem vremenu) kada je streamovan na YouTube kanalu.

Režiser Kevin MacDonald, producent Ridley Scott i tim montažera imali su na raspolaganju 80 hiljada video klipova u ukupnom trajanju od preko 4500 sati, od kojih su stvorili 90-minutni film koji na zaista zanimljiv, iskren i inspirativan način daje priliku da se zaviri u svet u kojem živimo.

Ko je propustio da vidi premijeru imaće priliku da tu grešku ispravi tokom ove godine. Na YouTube kanalu Life in a Day biće objavljen tačan datum izlaska filma, a u međuvremenu se tu mogu pogledati tizeri za film, snimci sa premijere i mnogi od hiljada video klipova koji su podignuti tog istorijskog 24. jula 2010.

Leave a Reply