Internet · Provajderi

YouTube slavi šesti rođendan

Prethodnog vikenda YouTube servis zabeležio jer rekordnih 3 milijarde pregleda – a na godišnjem nivou udvostručili su broj sadržaja koji se dnevno postave. Povodom jubileja šeste godišnjice od puštanja servisa u rad, YouTube je objavio informacije o aktivnostima korisnika na ovom video servisu. Tako podaci govore da se svakog minuta na YouTube postavi čak 48 sati video materijala što je dvostruko više nego prošle godine.

U Google-a kažu da su sami korisnici pomogli da YouTube bude ovako uspešnan, jer on odražava korisnike i njihov svet, i povodom rođendana poručili su svojim korisnicima: “Ako je ovo ono što smo postigli za šest godina, možemo samo zamisliti gde ćete nas odvesti u sledećih šest! Kada ćemo dostići brojku od 72 sata po minutu i 4 milijarde pregleda dnevno? To zavisi od vas”, kažu iz Googlea.

YouTube su osnovala trojica bivših zaposlenih u PayPal-u Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, a u vlasništvu kompanije Google je od novembra 2006. godine, kada je kupljen za 1,65 milijardi dolara.

Leave a Reply