Internet

Za 3 godine registrovano 530.000 crnogorskih .me domena

Crnogorski domen .me je tokom tri godine postojanja registrovao preko 530 hiljada domena u više od 200 zemalja, a 53 odsto ukupnog broja je u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). U Velikoj Britaniji registrovano je 7,7 odsto korisnika, po skoro četiri odsto je u Nemačkoj i Kanadi, a 3,6 odsto ih je u Japanu, saopšteno je iz .Me Registra.

“Procenat kvartalnog i godišnjeg rasta domena je konstantan i pokazuje njegovu popularnost, jer ga pojedinci i preduzeća koji žele da budu različiti u tom pogledu, često biraju”, navodi se u saopštenju .Me Registra.

Registracija .me domena tokom poslednje fiskalne godine, završene u junu, porasla je 27 odsto, što je, prema istraživanju, preko tri puta više od prosečnog rasta u toj industriji na godišnjem nivou, koji iznosi 7,9 odsto. Izvršni direktor kompanije, Predrag Lešić smatra izuzetnim to što je Registar za tri godine postojanja doprinio stvaranju mnogih inovativnih onlajn destinacija i servisa sa .me ekstenzijom.

“Dobra stvar ovog domena je što omogućava pojedincima, od kojih su većina poslovni ljudi, prostor za registraciju imena za veb sajtove preko kojih iznose svoje lične ideje i interesovanja”, ocenio je on. (seebiz)

Leave a Reply