Internet

Za mnoge Ruse Internet postao važniji od seksa

Rezultati istraživanja, sprovedenog od 26. jula do 9. avgusta ove godine, pokazalo je da je 25% Ruskinja i 20% Rusa, zarad pristupa Internetu, spremno odreći se 3 nedelje od seksa, a trećina svih ispitanika najviše voli da komunicira sa svojim prijateljima virtuelno. U istraživanju koje je sprovedeno od strane monitoring agencije NewsEffector, učešće je uzelo 7800 ljudi, uzrasta od 18 do 55 godina.

Pored toga, postalo je jasno, da više od polovine svih ispitanika (53%) ne može zamisliti svoj život bez Interneta, a 33% je priznalo da je pod stresom u odsustvu pristupa mreži.

One thought on “Za mnoge Ruse Internet postao važniji od seksa

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Cini se da jos nema rzumnog objasnjenja zasto masa ljudi na ulici ili drugom javnom mestu, umesto da gleda i slusa “zivot” odnosno druge ljude i stvai oko sebe, ima potrebu da hodajuci (i vozeci auto) telefonira ili na drugi nacin komunicira sa drugim udaljenim covekom ili masinom. Verovatno iz istog razloga za mnoge Ruse, Srbe i pripadnike drugih naroda Internet je postao važniji od seksa! – jedne od pet osnovnih potreba covek (ostale potrebe su hrana, sigurnost, igra i socijalni status). Pa i druga potreba coveka – igra, vec je obezbedjena pomocu tzv. “pametnih telefona” (neki bolji izraz, npr. “komunikator” jos nije prihvacen i usvojen).

Leave a Reply