pirate-bay
Internet

Za samo 3 sata bićete na spisku nakon započinjanja preuzimanja sadržaja sa piratskih sajtova

Ljudi koji downladuju torrente sa servisa kao što su The Pirate Bay mogu da očekuju da njihova IP adresa bude logovana od strane copyright pobornika u roku od tri sata, kaže se u novoj studiji koju su sproveli kompjuterski naučnici.

Istraživači  na Birmingamskom univerzitetu u Engleskoj su došli do ovog zaključka na kraju dvogodišnje studije o tome kako organizacije nadgledaju ljude koji dele fajlove.

pirate-bay

Oni zaključuju da se u toku tri poslednje godine sprovodi nadgledanje širokog ranga najvećeg dela popularnih ilegalnih downloada sa Pirate Baya. U proseku će prosečan delilac fajlova koji koristi BitTorrent kako bi downloadovao najpopularniji sadržaj biti uočen i zaveden u spisak u roku od tri sata od započinjanja downloada. Downloadovanje popularnijih fajlova se uočava brže, kako se u radu objašnjava.

Izvor:  http://news.hitb.org/content/youll-be-list-3-hrs-after-you-start-downloading-pirates-study

7 thoughts on “Za samo 3 sata bićete na spisku nakon započinjanja preuzimanja sadržaja sa piratskih sajtova

 1. Aca

  Otkud znaju da li sam i završio download? I šta? Ako nađem novac na ulici jel ne smem da ga uzmem? Ne mogu da im doskoče, pa zastrašuju narod. I ako im trebaju TRI sata za takvu evidenciju, onda stvarno nešto nije u redu. Realno bi bile dovoljne oko tri SEKUNDE.

 2. alma

  Aca.. a jel im dovoljno da znaju da si krenuo u skidanje torrenta?mislim,zabole ih sto nisi zavrsio ili jesi download.bar tako mislim.po njima pravis prekrsaj.

 3. Pera Detlić

  Ako za to niste dodatno platili onda imate dinamičku IP adresu (kao što rekoh, fixna IP adresa se dodatno plaća kod nas) a to znači da će vam svaki put kada upalite komp biti dodeljena nova IP adresa…

 4. zabrinuti

  pre bih rekao svaki put kad restartujes ruter, da onda dobijas novu ip adresu

 5. asd

  Pero, svi internet provajderi su u obavezi da vode zapisnik o IP adresama, tako da znaju ko je koju IP adresu imao u koje vreme.

 6. Aca

  Ма све може лако да се види. Ако је неко још и плаћен за то, онда нема никаквих препрека. Све је то банда. Хоће да шпијунирају народ и само је квака у оправдању шпијунирања.

 7. Leka Srbin

  Potpuno nebitna informacija. I šta će sa tim da rade. Ja odgledam film obrišem ga i doviđenja. Ili bilo koji drugi sadržaj. Bitno ej da vi nestavljate torrent da vas ne bi tužili za povredu prava.

Leave a Reply