Internet

Zabranjen rad pojedinim online poker sajtovima

Sredinom aprila Američko ministarstvo pravosuđa je zabranilo rad četiri najveća web sajta za online igranje pokera. Reč je o stranicama Absolute Poker, Ultimate Bet, Poker Stars i Full Tilt Poker. Njihovi vlasnici su optuženi za pranje novca, prekršaje vezane za kockanje i bankarske prevare.

Takođe je blokirano 75 banaka i servisa za plaćanje koje su optuženici koristili za svoje aktivnosti. Ukoliko im bude dokazana krivica za udruživanje u organizovanu online prevaru, mogu biti novčano kažnjeni iznosom od milion dolara i zatvorskom kaznom od 30 godina. Pomoćnica direktora FBI-a, Janice K. Fedarcyk  izjavila je da  su optuženi znali da se bave ilegalnim poslom i da su bankama prvobitno lagali o svojim aktivnostima.

Nakon nekog vremena, pronašli su banke koje su svojevoljno pristale da budu saučesnici u kriminalu. Iz istih razloga poslednjih nekoliko godina blokiran je čitav niz takvih servisa za plaćanje. Nakon toga su mnogi online poker web sajtovi preuzeli deo manjih banaka kako bi prikrili svoje aktivnosti. Ova vest dolazi kao šok milionima igrača pokera širom SAD-a a više o ovom slučaju možešte pročitati u izveštaju sajta pressrelease365.

One thought on “Zabranjen rad pojedinim online poker sajtovima

Leave a Reply