Internet

Završen 2. Jobs Urbae online Sajam zapošljavanja

Drugi online Sajam zapošljavanja na sajtu Jobs.urbae.com je završen. Sajam je trajao od 15.10. do 22.11.2007. Tokom ovog perioda je kandidatima pružena prilika da se predstave kompanijama u kojima bi želeli da započnu ili nastave karijeru, a poslodavcima da prikupe podatke o potencijalim zaposlenicima.

Na Sajmu je svoj virtuelni štand postavila 71 kompanija. Svaki od njih je sadržao opis i logo kompanije kao i informacije o otvorenim radnim mestima ili odeljenjima u okviru kojih kompanija potražuje nove ljude. Na ove štandove se tokom trajanja Sajma prijavilo 4246 kandidata, a jedini uslov za učešće je bila popunjena profesionalna biografija na Jobs.urbae.com.

Najveće interesovanje je vladalo za oblasti Prodaje (854 prijave) i Menadžmenta (772). Za njima slede Marketing/PR (478 prijava), Servis klijenata (463), Finansije (459), IT (343), Proizvodnja (179) i Pravo (56). Za ostale oblasti delatnosti se prijavilo 642 kandidata. Najveći broj prijava su privukle uspešne proizvodne i trgovinske firme, banke, osiguravajuće kuće i HR agencije.

Svi kandidati koji su se tokom Sajma prijavili na bar jedan štand, imali su priliku da osvoje jednu od atraktivnih knjiga iz oblasti biznisa i unapređenja veština prodaje, pregovaranja i rešavanja problema, među kojima su i Funky Business (Ridderstråle/Nordström), Kako ovladati veštinom prodaje (Tom Hopkins) i 6 šešira za razmišljanje (Edvard de Bono).

`Drago nam je što je ovogodišnji online Sajam zapošljavanja privukao veliki broj zainteresovanih poslodavaca i kandidata` – rekla je Anđelija Kovač Striko, Marketing menadžerka Urbae.com. `To pokazuje da se internet sve više prepoznaje i koristi kao efikasan i ekonomičan instrument u procesu zapošljavanja, kako od strane poslodavaca, tako i od strane tragača za poslom.`

Leave a Reply