Internet

Žene više kupuju preko interneta

Muškarci i žene u svetu podjednako aktivno koriste internet, ali žene kupuju više preko interneta, objavila je kompanija za proizvodnju antivirusnih programa Kasperski.

Kako se navodi, istrazivanje kompanije o upotrebi interneta pokazalo je da 88 odsto žena kupuje onlajn, dok procenat muškaraca koji rade to isto iznosi 83 odsto. Žene više kupuju odeću onlajn (41 odsto žena naspram 17 odsto muškaraca), dok muškarci češće kupuju elektronske uređaje, računare i video igrice.

Tokom 2011. godine, 80 odsto žena bilo je aktivno u onlajn zajednicama, kao što su društvene mreže, u poređenju sa 74 odsto muškaraca.

Ističe se da žene vode čak i u igrama igranja uloga (13 odsto žena prema pet odsto muškaraca) i društvenim igrama (10 odsto prema šest odsto). Muškarci, s druge strane, češće igraju igre sa pucanjem (29 odsto) od žena (15 odsto). Kada su u pitanju haj-tek (high-tech) uređaji, muškarci ih poseduju u većoj meri. Taj odnos je, na primer, kod mobilnih telefona 87 odsto naspram 79 odsto u korist muškaraca.

92 odsto devojčica poseduje mobilne uređaje

Istraživanje navika dece na internetu pokazuje da devojčice dominiraju na društvenim mrežama, sa 84 odsto devojčica starosti između 10 i 18 godina koje učestvuju u jednoj društvenoj mreži, dok samo dve trećine dečaka čini isto. Devojčice, kako se navodi, više vole i mobilne telefone, što pokazuje podatak da 92 odsto devojčica poseduje mobilne uređaje u poređenju sa 87 odsto dečaka.
KasperskI Lab (Kaspersky Lab) je najveća privatna kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirusnih programa. Rangirana je među četiri najbolja svetska proizvođača bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike.

Leave a Reply