IoT Akcelerator kompanije Ericsson omogućava industrijama da praktično iskoriste podatke

Kompanija Ericsson najavila je lansiranje IoT Akceleratora na Hannover Messe, vodećem sajmu industrijske tehnologije. IoT Akcelerator kombinuje horizontalnu platformu koja nudi obilje mogućnosti sa servisima i širokim spektrom mogućnosti za klijente kompanije Ericsson iz oblasti javne bezbednosti, komunalnih usluga, prevoza i pametnih gradova za povezivanje sa partnerima i zaradu od tih rešenja. IoT Akcelerator biće ponuđen kao usluga koja će omogućiti da se prevaziđu barijere koje nameću troškovi i složenost poslovanja i da se brzo razviju i implementiraju IoT rešenja.

Mogućnosti koje nudi ova IoT platforma uključuju upravljanje podacima, naplatu, upravljanje uređajima, servise za povezivanje i analitiku. Planirani moduli za proširenje uključuju samouslužne portale (portali koji podržavaju samostalne aktivnosti korisnika), razvojno okruženje i alate za razvoj softvera. IoT Akcelerator koristiće Ericsson Cloud System za podršku implementaciji hibridnih cloud rešenja i zadovolji zahteve u pogledu usklađenosti podataka sa lokalnim zakonima i njihove sigurnosti. Svi glavni standardi za povezanost su podržani, a Akcelerator će koristiti softverska rešenja Cellular for Massive IoT kompanije Ericsson, uključujući i podršku za NB-IoT, LTE Cat-M1 i EC-GSM-IoT tehnologije.

Kako se IoT tržište brzo razvija, uspešni odnosi sa klijentima zahtevaju sposobnost adaptacije na preference lokalnog tržišta, poštovanje specifičnih lokalnih ili regionalnih zakona i omogućavanje saradnje unutar industrije kako bi se razvila rešenja koja mogu brzo da uđu u komercijalnu primenu. Iz tog razloga, kompanija Ericsson će podržati klijente u okviru IoT Akceleratora putem regionalnih poslovnih centara koji mogu globalne akcije i mogućnosti da primene lokalno.

IoT Akcelerator biće dostupan klijentima širom sveta krajem trećeg kvartala ove godine.