IT

​ITS postala članica EMC akademske porodice

Comtrade Visoka škola strukovnih IT studija – ITS od ove nedelje članica je EMC Academic Alliance – međunarodne zajednice visokoškolskih ustanova. Inicijativu za osnivanje ove svojevrsne akademske porodice pre nekoliko godina pokrenula je EMC – vodeća svetska IT kompanija u oblasti skladištenja, virtuelizacije, bezbednosti i cloud computing-a.

ITS je jedina škola u ovom delu Evrope koja ima ovakav vid saradnje i partnerskog odnosa sa EMC korporacijom. Da se radi o školi sa velikim potencijalnom i u svetskim okvirima govori podatak da je član koordinacionog odbora ITS-a drugi čovek EMC-a, potpredsednik William J. Teuber, Jr.

EMC Academic Alliance nastala je kao rezultat potrebe za kompetentnim kadrovima i nedostatka veština u oblasti obrade i skladištenja informacija u vremenu sve ubrzanijeg razvoja IT oblasti ali i kompleksnosti koje one donose. Program kurseva iz oblasti Information Storage and Management (ISM) predstavlja novi talas traženih IT veština. Kursevi upoznaju studente sa najnovijim tehnologijama za upravljanje, skladištenje, migraciju i virtuelizaciju podataka.

Studenti ITS-a će imati pristup zaštićenom studentskom web portalu EMC korporacije, mogućnost da koriste resurse i online materijale za učenje, da pohađaju kurseve iz ove oblasti, a obezbeđene su im akademske cene prilikom polaganja za ISM sertifikate i niz drugih mogućnosti.

Leave a Reply