IT

10 najboljih startapa u Srbiji „intelektualno sparingovalo“ u Starom dvoru

„Impuls“ prvi pobednik internacionalnog takmičenja “Ring Srbija

Nakon 2 meseca selekcije “Impuls” je proglašen za najbolji startap prvog “Ring Srbija” takmičenja. Deset najbolji mladih preduzetnika predstavilo je danas biznis planove u Skupštini grada Beograda, a panel sudija sasatavljen od Nikole Vučinića, člana UO Udruženja mladih privrednika Srbije, Nebojše Lazića iz StartLabs-a, regionalnog direktora kompanije Ernst&Yuong, Stephen James Fish-a, Aleksandra Čabrila (BV)  i dekanke FEFA univerziteta, Ane Trbović i publike proglasio je najboljeg.

“Oduševljena sam odzivom ljudi koji su se prijavili. iskreno bila je tesna trka sa Noliom, polagala sam velike nade u njih i nisam očekivala da ćemo proći. Jako sam srećna i ovo je samo dokaz da se sav trud isplatio i da treba nastaviti napred, što samo znači da nas čeka još puno posla, ali to je u redu, spremni smo za to.”, izjavio je pobednički startap i predstavnik Srbije na regionalnom takmičenju u Sofiji.

Takmicari i ziri

Ring Srbija ima za cilj da pomogne startapima da kroz mentorsvo, umrežavanje i lakši pristup neophodnim finansijskim sredstvima postanu brzorastuće kompanije. Srbija je jedna od preko pedeset zemalja koja ima priliku da pošalje svog predstavnika u Roterdam, na finalno takmičenje, koje će se održati 21. novembra, tokom Svetske nedelje preduzetništva. Od preko 2000 startapa na globalnom nivou, najboljih 8 će se nadmetati za glavnu nagradu u vrednosti od milion evra.

“Jako sam zadovoljan organizacijom takmičenja i podrškom partnera, koja je bila na globalnom nivou „Get in the ring“, tako da smo u tom segmentu otišli korak dalje od ostalih regionalnih takmičenja. Svi startapi su imali interesantne ideje i bili su na nivou da mogu da pariraju protivnicima na regionalnom takmičenju. Jako je važno  da se nastavi da se radi sa startapima, jer nivo do koga su došli po dostignućima i način razmišljanja ipak zaostaje od svetskog nivoa. Upravo Udruženje mladih privrednika Srbije i njihovi partneri mogu da pomognu i da podstaknu startape tako da sledeće godine imamo još bolji i jači Ring Srbija.”,istakao je Branislav Nikolić

U saradnji sa Upravom grada Beograda finalisti takmičenja “Ring Srbija”, dobiće mogućnost da svoje startape razvijaju u inkubatoru Udruženja mladih privrednika Srbije,  a biće im obezbeđene i knjigovodstavene  i  pravne usluge kao i biznis program Erasmusovog cenra za preduzetništvo iz Holandije.

“Pobednik ide na regionalno takmičenje u Sofiju, ukoliko tamo pokaže odlične rezultate, imaće priliku da se u Roterdamu bori za nagradu od milion eura. Grad Beograd, želi da najbolje startape, zadrži ovde i da ih smesti u biznis inkubator, gde će im biti dostupno da razvijaju svoje ideje i svoje poslove. Jedini uslov za uspeh startapa jeste dobra ideja, želja za napretkom i da doprinese kako sopstvenom tako i razvoju privrede.”, naglasio je Dragomir Petronijević, član gradskog veća grada Beograda.

Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus Centrom za preduzetništvo u Holandiji, ove godine po prvi put u Srbiji, je organizovalo takmičenje Ring  Srbija u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR). Prerastajući granice lokalnog takmičenja, GITR, danas predstavlja najveću globalnu platformu za obećavajuće startape za prikupljanje finansijskih sredstava.

Organizaciju “Ringa Srbija” podržao je Grad Beograd, Telekom Srbija, Ernst&Young, Privredna komora Srbije…
Prijava je bila organizovana preko sajta www.ringsrbija.com i trajala je od 18. avgusta 2014. godine do 30. septembra 2014. godine, nakon čega je žiri najbolje pozvao u srpski ring. Preliminarnu selekciju startapa vršili su profesori sa Erasmus univerziteta iz Holandije u saradnji sa Udruženjem mladih privrenika.

Leave a Reply