Događaji · IT · Software

12. Susret ArchiCAD korisnika

hiCAD zvanični distributer Graphisoft-ovih softverskih proizvoda za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i BiH, 12. put po redu organizuje sada već tradicionalne susrete korisnika ArchiCAD softvera. Skup će se održati u priajtnom ambijentu hotela Norcev na Iriškom vencu u periodu od 16. do 18. oktobra sa veoma kvalitetnim programom.

Evo i nekih tema i predavača kojim će uzeti direktno učešće na ovim susretima:

ArchiCAD past and future

Arhitekta László Vértesi (Laslo Verteši), petak, 09 časova.

Izuzetna prilika da se iz prve ruke čuju problemi koje je Graphisoft morao da savlada radeći na razvoju ArchiCAD-a kako bi on postao i opstao kao vodeći specijalizovani softver za projektante. Naime, arhitekta László Vértesi radi preko 15. godina u Graphisoftu, prvo kao konsultant da bi u poslednje četiri godine postao Direktor of Product design of ArchiCAD. Čučemo o izazovima koji stoje na putu daljeg razvoja ArchiCAD-a, na području gde su prognoze veoma nezahvalne.

Diplomirao je 1986 na Technical Unversity of Budapest kao Architect. (Master Degree). Završio je i Master School of Architecture, 1990 takođe u Budimpešti.

Prezentacija ArchiCAD 12

Arhitekta Žolt Ivanovič, petak, 10 časova. Predstavljanje novosti koje su ugrađene u ArchiCAD 12.

Žolt Ivanovič je korisnik ArchiCADa preko 10 godina, beta tester za ArchiCAD za dve verzije. Višegodišnji instruktor i konsultant za ArchiCAD. Stalni učesnik ArchiCAD Akademije. Prevodilac ArchiCAD literature.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Suvlasnik i glavni projektant projektnog biroa Informa architektura.

CASA – Computer Aided Structural Design – kako i čime?

Prof. dr Dušan Kovačević, petak, 11 časova.

Prof. Kovačević će govoriti o svojim iskustvima u korišćenju softvera u nastavi.

Prof. Dr Dušan Kovačević je nastavnik na predmetima “Modeliranje konstrukcija primenom računara”, “Stabilnost i dinamika konstrukcija”, “Teorija površinskih nosača” i “Ispitivanje konstrukcija” na Graževinskom departmanu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Autor je velikog broja stručnih i naučnih radova među kojima je najpoznatija knjiga “MKE modelovanje u analizi konstrukcija”.

 Template – Lokalizirani ArchiCAD predložak

Arhitekta Marin Račić, petak, 14 sati.
Prikaz Templeta je namenjen iskusnim korisnicima ArchiCADa i omogućava višestruko ubrzanje izrade projektne dokumentacije. Template će prezentirati autori rešenja: arhitekte Marin Račić i Velimir Novaković.

Marin Račić je diplomirao 2003. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Iskustvo u projektiranju stjecao u više zagrebačkih biroa. 2004. osnovao firmu 3Dart za sve razine ArchiCAD podrške i obuke, a od 2006. 3Dart je ovlašteni distributer ArchiCADa za Hrvatsku. Redovni sudionik i predavač na ArchiCAD Akademiji od 2003. godine te predavač na ArchiCAD University Winter School (u Austriji) i Summer School (u Nottinghamu, Engleska) od 2007. godine. Vanjski suradnik dvomjesečnika “Čovjek i prostor” u izdanju Udruženja hrvatskih arhitekata.
Sudionik u razvoju ArchiCADa i alpha/beta tester od 2005. godine.

Izazovi – BIM tehnologija

Prof. dr Predrag Šiđanin, subota, 08 časova.

Prof. Šiđanin će govoriti o inovativnim aspektima i izazovima primene BIM tehnologije, sa nekoliko primera uspešno realizovanih objekata u svetu.

Prof. Dr Predrag Šiđanin je nastavnik na svim predmetima vezanim za primenu računara u arhitekturi i urbanizmu, od druge do pete godine studija, na Arhitektonskom departmanu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Pre odlaska u Hag, Holandija, radio je u struci u Novom Sadu. Magistrirao je i doktorirao na Tehničkom univerzitetu u Delftu, Holandija, gde je bio zaposlen na Arhitektonskom fakultetu. Autor je velikog broja stručnih i naučnih radova među kojima je najpoznatija knjiga “A Cognitive Framework for an Urban Environment Design Tool”, objavljena u Holandiji.

Metodologija projektovanja energetski efikasnih zgrada

Arhitekta Ivan Jovanović, subota, 09 časova.

Kroz nekoliko konkretnih primera iz prakse upoznaćemo se sa metodologijom projektovanja energetski efikasnih zgrada. Ivan Jovanović je konsultant u londonskoj centrali BDSP Partnership Ltd. BDSP su internacionalna konsultantska firma na polju energetske efikasnosti i projektovanja tehničkih sistema i angažovani su od strane velikih investitora i poznatih arhitetktonskih biroa, videti na www.bdsp.com.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Pre odlaska u London, radio u struci u Novom Sadu, Beogradu i Dubaiju. Beta tester za Graphisoftov MEP. Poznat kao autor više stručnih tekstova.

Artlantis 2

Arhitekta Ildikó Szabó (Ildiko Sabo), subota 10 časova.

Ildiko Sabo je distributer firme Abvent (Artlantis) za Srednju i Istočnu Evropu. Izuzetan poznavalac proizvodnog programa Abventa rado viđena na Graphisoft/Abvent skupovima širom Evrope. Višestruki učesnik ArchiCAD Akademije. Radila u Graphisoftu a u jednom kraćem periodu kao samostalni arhitekta.

Primena PDF i 3D PDF u građevinarstvu

Arhitekta Tomislav Jović, subota 17 časova.

Tomislav Jović će prikazati jednu novu mogućnosti prikaza arhitektonskih projekata korišćenjem Acrobat Readera.

Tomislav Jović je diplomirao na GAF Niš, 2006. Konsultant i instruktor ArchiCAD-a od verzije 9. Održao je veliki broj seminara. Učestvorao je kao predavač na ranijim ArchiCAD Akademijama. Prevodilac ArchiCAD literature. Od 2007. godine živi i radi u Budvi.

Prijava i dodatne informacije

hiCAD, 21000 Novi Sad, Puškinova 17

tel. 021 63 68 499, 063 54 33 78, e-mail: [email protected]

Leave a Reply